Felgyorsulnak a csatornázási munkálatok
 Felgyorsulnak a csatornázási munkálatok
 

Erősebb tempóra készteti a székesfehérvári csatornaprojekt kivitelezőit ezekben a hetekben a komolyabb téli fagyok közeledte. Mivel az időjárástól függően december elején-közepén kénytelenek leállni a munkákkal.

 

A csatornaprojekt márciusi elindulta óta a rendszer 40 %-a elkészült már, ez összesen 72 kilométernyi vezetéket jelent. Mivel az időjárás miatt december elején– előre láthatóan január közepéig – kénytelenek leállni a munkákkal, az építőknek most hajrázniuk kell az utak ideiglenes helyreállításával. Jövő év októberéig egyébként 6744 háztartás számára nyílik meg a bekötés lehetősége. Fontos azonban megemlíteni, hogy az úthelyreállítás nem jelenti automatikusan a csatornahálózat üzembe helyezését, tehát az engedély nélküli, idő előtti rákötések szabálytalannak minősülnek.

 

Ahol végeztek a csatorna rendszer lefektetésével, ott megkezdik az aszfalt ideiglenes helyreállítását. A Béla úton már végeztek is ezzel, ám ez, csak egy téli ideiglenes réteg. Tavasszal a nagyobb forgalmú, rosszabb minőségű utak a csatorna fektetést követően új burkolati réteget kapnak. A projekt egyébként hosszú távon körülbelül 20 és fél ezer lakos javát fogja szolgálni abból a mintegy 114 ezerből, akik az érintett településeken és csatornabekötéssel rendelkeznek majd. Hiszen folyamatosan zajlanak a munkálatok a tél beálltáig, Fehérvár mellett, Pátkán, Seregélyesen, Pákozdon és Csalán is.

 

2011.11.17. 15:42

 

 

Forrás: http://www.fehervartv.hu/index.php?pg=news_10_4748

 

További megjelenés: http://hu-hu.facebook.com/fehervartv

 

 
2011.11.24. 19:03
Vissza