Felújíták végre a Fiskális utat!
Felújíták végre a Fiskális utat! 
 

Székesfehérvár - Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy a Seregélyes-Pátka-Pákozd-Székesfehérvár szennyvízcsatornázási projekt részeként felbontott Béla út felújításába a város is beszállt anyagilag, így az út már megkapta az új aszfaltburkolatot.

 

2012. május. 29. kedd | Szerző: Házi Péter

 

Akkor még úgy lehetett tudni, az ugyancsak felbontott és amúgy is igen rossz állapotú Fiskális út felújítása nem szerepel a programban. Kedden azonban Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen bejelentette: a Saára Gyula program keretében a szennyvízcsatornázással nem érintett szakaszon is, azaz teljes hosszában és szélességében felújítják a szóban forgó utat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balról Östör Annamária és Cser-Palkovics András (Fotó: Nagy Norbert)

 

 

Habár még most is zajlanak a szennyvízcsatornázással kapcsolatos munkálatok a Fiskális úton, kedden helyszíni bejárást tartott a területen a város polgármestere, a Városgondnokság szakemberei, valamint Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba, az Öreghegy önkormányzati képviselői. Ezen a bejáráson elhangzott, a szerdai közgyűlés dönthet arról, hogy az önkormányzat biztosítja a Fiskális út felújításához szükséges mintegy harminc millió forintot a Saára Gyula útfelújítási program keretében. (Azért ilyen, a laikus számára kicsinek tűnő összegről van szó, mert a szennyvízprogram keretében a felbontott szakaszok visszaaszfaltozását a projekt költségvetése állja, azaz ennél jóval többe kerül a felújítás.)

Cser-Palkovics András azt is bejelentette, hogy nemcsak a csatornázással érintett szakaszon, azaz a Béla és a Pozsonyi út között, hanem egészen a Budai útig teljes szélességében új aszfaltot kap a gyűjtőútként funkcionáló út. Lapunk kérdésére elmondta, a Béla és a Pozsonyi út közötti szakasz felújítása várhatóan két hónapon belül elkészül, a Budai útig tartó résszel pedig legkésőbb októberre szeretnének végezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden bejelentették: a Saára Gyula program keretében a szennyvízcsatornázással nem érintett szakaszon is, azaz teljes hosszában és szélességében felújítják a Fiskális utat (Fotó: Nagy Norbert)

 

 

Az út melletti, rossz állapotban lévő gyalogjárdára most nincs pénz, a nyílt csapadékvízcsatorna helyett fedett vízelvezető kialakítására sem, de mint Bozai István városgondnok megígérte, a közmunkásokkal kipucoltatják az árkokat, ősszel alapos kotrást, iszapeltávolítást végeznek, így a vízelvezetés  javulni fog. Mivel a Fiskális útra is kikerül a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát tiltó tábla, fokozott rendőrségi ellenőrzést kérnek majd az Öreghegy területére, hogy a szabályokat sikerüljön betartatni.


Forrás: http://www.fmh.hu/hirek/20120529_fiskalis_ut_felujitas

 

 

 
2012.06.04. 17:36
Vissza