Kisfaludi fórum a közösségi közlekedésről
Kisfaludi fórum a közösségi közlekedésről 
 
Kisfaludi Közösségi Házba várta a körzetben élőket Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő. A fórumon a buszközlekedés mellett a szennyvízcsatornázásról is szó volt. A fórum meghívott vendége volt Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok is.
 
 
A fórumon a körzet önkormányzati képviselője, Horváth Miklós Csaba mutatta be a meghívott vendégeket, majd Cser-Palkovics András polgármester a városi költségvetésről beszélt, kiemelve, hogy Székesfehérvárnak 2,8 milliárd forintot kell korábban felvett hitelek törlesztésére fordítania. Elmondta, hogy emellett jelentős, mintegy hárommmiliárdos tartalékot is képeztek a költségvetésben, hogy minden veszélyforrás elhárítható legyen szükség esetén. Székesfehérvár polgármestere a közösségi közlekedés átalakításáról szólva kiemelte: a legfontosabb cél, hogy végre a város határozza meg, hol szeretne buszjáratokat és milyen menetrend alapján szeretné ezt megvalósítani. Arra kérte a kisfaludi fórum résztvevőit, hogy tegyék meg pozitív vagy negatív észrevételeiket a buszjáratokkal kapcsolatban, annak érdekében, hogy amikor döntésre kerül sor, minél nagyobb számban beépíthessék a véleményeket a járatok megállóinak és menetrendjének végleges meghatározásánál. A polgármester beszélt a kisfaludi fórumokon gyakran felvetődő témáról, a fehérvári repülőtérrel kapcsolatos helyzetről is. Elmondta, hogy tárgyal a város a befektetővel. Leszögezte, hogy Fehérvárnak üzleti és sportturizmust kiszolgáló repülőtérre van szüksége. Amint az ügy előrehalad, a tájékoztatást időben megadják az érintetteknek.

 

Nagy Zsolt közlekedési irodavezető a közösségi közlekedés átalakítását ismertetve elmondta, a változtatások legfontosabb célja az, hogy egyetlen átszállással mindenhonnan mindenhová el lehessen jutni a városban. Ütemes menetrendet vezetnek be és külső, valamint belső-körjáratos gyűrűt hoznak létre. Kisfaludot a 6-os buszjárat érinti majd a tervek szerint, a járat félóránként fog közlekedni hétköznap és hétvégéken egyaránt.

 

Hullay Gyula szennyvíz-projektmenedzser a fórumon bejelentette, hogy március 20-tól Kisfaludon 260 ingatlan számára nyílik meg a lehetőség, hogy rácsatlakozzanak a város központi szennyvízcsatorna hálózatára, ugyanis megtörtént a terület részműszaki átadása. Az ingatlantulajdonosokat a hálózatra való rákötés módjáról levélben értesítik majd: a rákötésnél a Fejérvíz szakembereinek is jelen kell lennie.
 
 
2012.03.27. 13:56
Vissza