Októberben befejeződik Székesfehérvár szennyvízhálózatának bővítése
Októberben befejeződik Székesfehérvár szennyvízhálózatának bővítése
 
 Forrás: MTI | 2012. augusztus 31. péntek 20:05 |

Négy településen összesen 6744 háztartást kötnek rá a szennyvízhálózatra. A beruházás nettó 8,57 milliárd forintból valósul meg.

Október végére befejeződik Székesfehérvár, valamint Pákozd, Pátka és Seregélyes szennyvízcsatorna-hálózatának bővítése; a 96,3 százalékban már elkészült beruházás európai uniós támogatással, nettó 8,57 milliárd forintból valósul meg - mondta az MTI-nek a projektmenedzser.

Hullay Gyula tájékoztatása szerint a megvalósításhoz 6,43 milliárd forint támogatást nyújt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programja (KEOP): 5,47 milliárd forint európai uniós forrás, 960 millió forint pedig hazai költségvetési támogatás. A fennmaradó 2,14 milliárd forintot önerőként a négy érintett önkormányzat biztosítja.

A beruházás a négy településen összesen 6.744 háztartás számára teszi lehetővé a csatlakozást a szennyvízhálózatra.

A projekt részeként Székesfehérvár Öreghegy városrészében a napokban megtörtént a kiépített hálózat műszaki átadása, amivel újabb 1.052 ingatlan csatornahálózatra kötése vált lehetővé. A korábban megtörtént rész-műszaki átadásokkal együtt Székesfehérváron összesen 1.966 ingatlan csatlakoztathat a hálózatra, és teljessé válik a város csatornázottsága.

A projekt megvalósítása azért is fontos, mert az érintett települések és településrészek a Velencei-tó érzékeny, illetve fokozottan érzékeny vízgyűjtőjén vannak, és a tó vízminőségének megőrzés végett különösen fontos a keletkező szennyvizek összegyűjtése, elszállítása és kezelése. Az utóbbi a székesfehérvári szennyvíztisztító telepen végzik majd el.

A beruházás során 149 kilométer gravitációs csatorna, 41 kilométernyi főnyomóvezeték, 26 szennyvízátemelő telep és 6.744 házi bekötés készült, illetve készül el október végéig.

Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2012/08/31/19/Oktoberben_befejezodik_Szekesfehervar_szennyvizhalozatanak_bovitese.aspx

 

A cikk megjelent továbbá: http://www.hirek.ws/oktoberben-befejezodik-szekesfehervar-szennyvizhalozatanak-bovitese.html

 

http://magyarorszagon.hu/hirek/2012-08/belfold/oktoberben-befejezodik-szekesfehervar-szennyvizhalozatanak-bovitese/

 
2012.09.03. 15:09
Vissza