Öreghegy kipipálva: megtörtént a műszaki átadás és az aszfaltozás is

Székesfehérvár - Közel 97 százalékos a szennyvízprojekt készültsége. Csütörtökön megtörtént az öreghegyi részek műszaki átadása is, valamint elkészültek az úthelyreállítások is.

 

2012. augusztus. 30. csütörtök | Szerző: Házi Péter, Fejér Megyei Hírlap 
- Fontos mérföldkőhöz érkezett a Seregélyes, Pátka, Pákozd és Székesfehérvár társulásában zajló szennyvízcsatorna építési projekt, ugyanis megtörtént az egyik legnagyobb részterületen, Öreghegyen az elkészült hálózat műszaki átadása. Mindez azt jelenti, hogy a közel kétezer ingatlan esetében - miután levélben is megérkezik az erről szóló értesítés - a tulajdonosok ráköthetnek a csatornára  jelentette be - Hullay Gyula, a beruházás projektvezetője, aki nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy ennél  korábban nem szabad rákötni a csatornára!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Budai út külső részén hónapokon át félpályán ment a forgalom, most új aszfaltot és felfestést kapott (Fotó: Pati-Nagy Bence)
 

Tavaly decemberben a Ráchegyen, a Fiskális és a Béla úton fejeződtek be a munkák, idén márciusban Kisfalud, júliusban a Budai-Nagyszombati úti területen készültek el a csatornával. Székesfehérvár esetében tehát a készültség 96,3 százalékos (Feketehegy-Szárazréten, a Palotai úton például  még zajlik a munka), ám mindez azt mutatja, hogy a 2012. október 30-ai befejezési határidő nagy valószínűséggel tartható. A bekötések esetében kicsit még rosszabb az arány, 83 százalékos.

Lapunk kérdésére Hullay Gyula elmondta, az európai uniós támogatás csak a sávos-vállas úthelyreállítást támogatja: a felbontott szakasz, valamint az attól balra és jobbra eső 20-25 centi szélességű terület újraaszfaltozását. Ez sok esetben nem lett volna elegendő, ezért az önkormányzattal egyeztettek, mely öreghegyi utaknál milyen úthelyreállítás zajlik. A város Hullay szerint igen korrekten járt el, például a Zsolnai út víztoronyig húzódó szakaszát, ahol nem volt útfelbontás, saját költségén aszfaltoztatta, de a Fiskális út is hasonló konstrukcióban újul meg és további kisebb öreghegyi utak esetében is megvalósult a  teljes szélességű aszfaltozás. 

A  Budai út esetében viszont az állami közútkezelő - főút révén - előírta a teljes szélességű úthelyreállítást, amit a projekt fedezett. Ez is elkészült a közelmúltban, jelenleg már az útburkolati jelek felfestését végzik. A Budai út városhoz közelebb eső részén (a Lánczos Kornél Reálgimnázium környékén)  jelenleg is zajlik még a munka, itt nem lesz teljes szélességű helyreállítás, ugyanis itt csak az út egy-egy kisebb részét bontják meg, s így zajlik a munka.

Kérdésünkre, miszerint miként állnak a Seregélyest, Pátkát és Pákozdot érintő munkafolyamatok, a projektmenedzser elmondta, a fehérvárihoz hasonló, 95-96 százalékos a készültség, bár még műszaki átadás nem történt. Összesen egyébként 189 kilométernyi szennyvízcsatornát kell kiépíteni és azt követően hatezerhétszáz ingatlant kell rákötni az elkészülő csatornára!

 

Forrás: http://fmh.hu/hirek/20120830_oreghegy_csatorna_muszaki_atadas

 

 

 
2012.09.03. 14:58
Vissza