Rész-műszaki átadást tartottak a csatornaprojektben

Rész-műszaki átadást tartottak a csatornaprojektben

 
Székesfehérvár - A négy települést érintő szennyvízberuházás kivitelezői december 22-én minden munkával leállnak, de kedden még bekötésre átadtak egy jelentős szakaszt a megyeszékhelyen. 
 
2011. december. 20. kedd | Szerző: Kovalcsik Katalin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kivitelezés első állomása Kisfaludon volt, a csőhálózat 60 százalékát már lefektették a kivitelezők (Fotó: Pati-Nagy Bence)
 

A székesfehérvári szennyvízberuházási projekt még három települést - Pákozdot, Pátkát és  Seregélyest - valamint 6744 háztartást érint. A beruházás Kisfaludon kezdődött, ott fektették le az első csöveket, de az első rész-műszaki átadásra ma gyülekeztek a szakemberek a megyeszékhelyen. 
- Közel négy kilométernyi  csatorna  átadása után megkezdőhetnek a rákötések - mondta Hullay Gyula  projektmenedzser. - A hálózat ezzel az átadással 3724 méternyi csatornával     bővült.  A Béla úton, az Eperjesi, az Érsekújvári, a Kund, a Gárdonyi, a Pálóczi, a Tas, a Vértanú, a Hadiárva,  az Erzsébet, a Pancsovai, a Zimonyi, a Titeli, az Apatini, az Eszéki utcákban és a Fiskális úton 185 ingatlan tulajdonosa   kezdheti meg az előkészületeket a  rákötésre. A lakóknak  az ingatlanon belül kell rácsatlakozniuk a csatornára,  a csonkok mindenütt bent vannak a telekhatáron belül. A bekötési kérelemmel  a lakóknak  első lépésben fel kell keresniük  a  Fejérvíz Zrt. ügyfélszolgálatát, de a kérelem letölthető a cég honlapjáról is.
A menedzser azt is elmondta, hogy a bekötéshez   külön rákötési tervre nincs szükség - ezt ugyanis több,  előzetes lakossági fórumon megkérdezték az érintettek -,  viszont  rákötni a hálózatra kizárólag a Fejérvíz  képviselőinek jelenlétében lehet.  Az érintett utcák lakói az  ügyfélszolgálaton mindenről felvilágosítást kaphatnak, de postaládáikba is meg kellett érkeznie a  tájékoztató levélnek, amely részletes tudnivalókkal szolgál a teendőkről. 
- A beruházásban ez az első lehetőség a rákötésre - tette hozzá Hullay Gyula. - A további rákötések az üzembe helyezésre alkalmas és befogadóval rendelkező csatornaszakaszokon minden településen a rész-műszaki átadások után törénhetnk meg, erről mindenki írásos értesítést kap. Az engedély nélküli rákötések szabálytalanok. A kivitelezők 22-én mindenhonnan levonulnak, a munkák  - ha az idő engedi - január 9-én folytatódnak.

 

Forrás: http://www.fmh.hu/cimlapon/20111220_resz_atadas_csatorna_projektben

 

 
2011.12.23. 14:31
Vissza