Sziklákba is ütköztek

Sziklákba is ütköztek

 

 

Székesfehérvár - A megyeszékhelyi hálózatbővítés, valamint a Pátka, Pákozd és Seregélyes településeket érintő szennyvízcsatorna-vezetés készültségi foka 61,8 százalékos.

 

 

2011. december. 06. kedd | Szerző: Kovalcsik Katalin

 

A székesfehérvári  Udvardi és a Lőcsei utcából érkezett nemrégiben panasz, hogy a  csatornahálózat kivitelezői elvonultak, mivel sziklákba ütköztek, nem tudják folytatni tovább  a munkát.
-  A fővállalkozó alvállakozókat foglalkoztat  a kivitelezésnél, és ha úgy látja, átcsoportosítja  a  kivitelezőket  - Hullay Gyula,  projekt menedzsere    elmondta,  szerinte a beruházás minden  körülmények közt el fog készülni a kiírt határidőre, ami a jövő esztendő októberének vége.  Az elképzelhető, hogy nem állt  azonnal rendelkezésre megfelelő eszköz,  amiatt is  szükség  lehet az átcsoportosításra.  A  megyeszékhelyen viszont vannak olyan területek, ahol a közlekedési helyzet, az útbontás és a sávos helyreállítás  az engedélyek miatt  meghatározza a  kivitelezők munkájának  ütemezését. A felbontott útszakaszok ideiglenes, majd végleges helyreállítása a szakhatóság enegdélyétől függ, ezt  is figyelembe kell venniük a kivitelezőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik panasz a Lőcsei utcából érkezett, sziklás a talaj, nehezen halad előre a vezeték fektetése (Fotó: Nagy Norbert)

 

 


- December 15-től  a Magyar Közút sem engedélyezi az utak helyreállítását - folytatta a porjektmenedzser. - A folytatás jövő tavasszal, március tájékán lehetséges. 
A beruházás jelenleg, a december eleji állapotok szerint - a négy település tekintetében -  61,8 százalékos  készültségi fokban van. Székesfehérváron  48,7, Pátkán  78, Pákozdon 63,7, Seregélyesen 71 százalékos  a  munkák állása.  Az eltérés  a beépítettség, a közműsűrűség következményeiből  is adódik. A szóbeszéd szerint a már elkészült szakaszokat nem adják át üzemeltetésre, nem engedélyezik a házi bekötéseket.
- A megyeszékhelyen , azokon a területeken, ahol már eddig is volt az utcák egy részében csatornahálózat, lesznek házi bekötések  még az idei évben - cáfolta a híreket Hullay Gyula.  - Igaz, ez mindössze tíz utcát érint, de hozzáteszem, ezek általában kicsi, rövid szakaszok.     Pátkán, Pákozdon és Seregélyesen az idén  nem  várható házi bekötés, hiszen ott nincs semmilyen régi hálózat, csatlakozási pont.

Ne kezdjék  ásni a  vezetéket!

Amíg a postaládában nincs értesítés a  bekötési lehetőségről, nem szabad ásni - mondta Hullay Gyula. Ha az megérkezik, fel kell venni a kapcsolatot a Fejérvíz Zrt-vel,  a hálózat majdani üzemeltetőjével, hogy   a telken belüli vezetékezést egyeztessék a szakemberekkel.


Forrás: http://www.fmh.hu/cimlapon/20111206_csatornazas

A cikk megjelent továbbá: http://www.mitortent.hu/cimke/seregelyes.aspx

Fejér Megyei Hírlap december 7-i száma-első oldal

 
2011.12.20. 14:28
Vissza