Teljes úthelyreállítás lesz a csatornázás után
Teljes úthelyreállítás lesz a csatornázás után 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tíz kilométernyi út teljes pályás felújítása kezdődik meg Székesfehérváron. Az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztése azokat az utcákat és városrészeket érinti, ahol a szennyvízcsatorna építés zajlott és zajlik ezekben a hónapokban. Az európai unió által támogatott csatornaberuházás keretében csak sávos helyreállítás történne, de mint dr. Cser-Palkovics András polgármester megerősítette: az önkormányzat több mint 80 millió forintos plusz forrás biztosításával teljes pályás úthelyreállítást végeztet.

Folyamatosan zajlanak annak a szennyvízcsatorna-hálózatnak az építési munkálatai, amelyre az európai uniótól nyert el támogatást Székesfehérvár és három környező település. A fejlesztés keretében sok útszakasz került felbontásra, ezek hónapok óta nehezen közlekedhetőek és megnehezítik az ott élők mindennapjait. A lakossági jelzéseket is figyelembe véve Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt évtizedek legnagyobb útfelújítási programját hirdette meg a Saára Gyula-program keretében. „A csatornázás befejezésekor tíz kilométernyi belterületi út teljes felújítását végezteti el a város, amire a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-n keresztül több mint 80 millió forintos saját forrást biztosítunk.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Így elmondható, hogy valamennyi olyan út, amelynél az útpálya alatt fut végig a most megépült csatorna, teljes szélességében felújításra kerül.

 

„Nagyon régen volt ilyen mértékű teljes útfelújítás a városban. Az elkészült utcák közül a Béla út mellett szinte egész Kisfaludon megújultak az utcák és hasonlóan színvonalas teljes útrekonstrukció várható az öreghegyi utcákban is” – mondta Bozai István városgondnok. „Nagyon köszönjük a lakóknak az eddigi türelmet. Azzal, hogy kibírtunk fél évet ezeken a nagyon rossz utakon járva, elértük, hogy a friss, új aszfalt nem fog beszakadni, megsüllyedni mert eléggé megtömörödött a töltés. Ha a télen nem nyitott és tömörödő szerkezet, hanem helyreállított burkolat lett volna akkor a süllyedés, ami sokszor problémát is okozott mind az aszfalt alatt történt volna meg.” - tette hozzá.

 

 Vargha Tamás országgyűlési képviselő azt a jelentős uniós támogatást emelte ki, mellyel Székesfehérvár, Pákozd, Pátka és Seregélyes még hiányzó csatornarendszere ki tudott és tud épülni. Már a csatornázási projekt kezdetekor is felmerült, hogy az európai unió többségében a sávos helyreállítás támogatja – hangsúlyozták az érintett körzetek önkormányzati képviselői. Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba éppen ezért büszke arra, hogy a város jelentős saját forrást rendel az útfelújításra és így egy minőségi, teljes pályás felújítás valósulhat meg az érintett utcákban.

 

 Az útfelújítások a Zsolnai és Nagyszombati úton kezdődnek meg elsőként. Ezt követi a többi utca. A munkálatok ütemezése a csatornaépítés előrehaladása alapján dől el. Erről Hullay Gyula projektmenedzser beszélt a sajtótájékoztató résztvevőinek. Az elkövetkező évek legnagyobb feladata pedig a Fiskális út felújítása lesz – hangzott el a tájékoztatón. Hiszen itt a csapadékvíz-elvezetés, a járda kiépítés és számos egyéb járulékos feladat elvégzése után van értelme a teljes pályás felújításnak.

 

2012.05.16. 12:39

 

 

 

Forrás http://www.fehervartv.hu/index.php?pg=news_10_5725

 
2012.05.29. 14:35
Vissza