Tíz kilóméteren teljes úthelyreállítás lesz a csatornázás után
Tíz kilóméteren teljes úthelyreállítás lesz a csatornázás után 
 
 
Tíz kilométernyi út teljes pályás felújítása kezdődik meg Székesfehérváron. Az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztése azokat az utcákat és városrészeket érinti, ahol a szennyvízcsatorna építés zajlott és zajlik ezekben a hónapokban.  Székesfehérvár Önkormányzata több mint nyolcvan millió forintos plusz forrás biztosításával teljes pályás úthelyreállítást végeztet- jelentette be szerdán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Cser-Palkovics András polgármester.  
 
Folyamatosak annak a szennyvízcsatorna-hálózatnak az építési munkálatai, amelyre az európai uniótól nyert el támogatást Székesfehérvár és három környező település. A fejlesztés keretében sok útszakasz került felbontásra, ezek hónapok óta nehezen közlekedhetőek és megnehezítik az ott élők mindennapjait.
  
Vargha Tamás, székesfehérvári országgyűlési képviselő, megyei elnök azt a jelentős uniós támogatást emelte ki, mellyel Székesfehérvár, Pákozd, Pátka és Seregélyes még hiányzó csatornarendszere ki tud épülni. „Mindannyian jártunk már szennyvízberuházással érintett útszakaszokon, ahol a munkálatokat követően nem tették használható színvonalúvá ezeket az utakat. A mintegy 8 milliárd forintból megvalósuló szennyvízberuházás mellett Székesfehérvár Önkormányzata felvállalta, hogy ne csak részlegesen újuljanak meg ezek az utak - újabb bosszankodást okozva a közlekedőknek -, hanem a most a Béla úton látott minőségben, teljes szélességben kerüljön sor a felújításra – mondta el Vargha Tamás.
  
Az útfelújítások a Zsolnai és Nagyszombati úton kezdődnek meg elsőként. Ezt követi a többi utca. A munkálatok ütemezése a csatornaépítés előrehaladása alapján dől el. Erről Hullay Gyula projektmenedzser beszélt a sajtótájékoztató résztvevőinek.
 
Az elkövetkező évek legnagyobb feladata pedig a Fiskális út felújítása lesz – hangzott el a tájékoztatón. Hiszen itt a csapadékvíz-elvezetés, a járda kiépítés és számos egyéb járulékos feladat elvégzése után van értelme a teljes pályás felújításnak.
 
 
2012.05.29. 14:40
Vissza