Újabb háztartások köthetnek rá az új csatornahálózatra

Újabb háztartások köthetnek rá az új csatornahálózatra 

 
Székesfehérvár és térsége – Pákozd, Pátka, Seregélyes – szennyvízcsatorna hálózatok bővítése projektben szerdán ismét rész-műszaki átadást tartanak. Székesfehérvár Csala és Öreghegy városrészein - a minőségi ellenőrzést követően – június 27-én megtörtént az üzembe helyezési eljárás. Az érintett területeken ezzel a két városrész több száz háztartása számára nyílik meg a rákötés lehetősége.
 

2012. június. 27. szerda | Szerző: fmh.hu

 

Az idei év októberéig megoldódnak Pákozd, Pátka és Seregélyes szennyvízelvezetésének gondjai, valamint Székesfehérvár csatornázottsága is száz százalékossá válik. Az Európai Unió által támogatott fejlesztési projektben a mai rész-műszaki átadást követően Csala teljes területén, valamint Öreghegyen a Kriványi, Dunaszerdahelyi, Vágsellyei, Holicsi utcákban mintegy 256 ingatlan tulajdonosa kezdheti majd meg az előkészületeket a rákötésre, miután megkapta az erre vonatkozó írásos értesítést. A korábbi rész-műszaki átadásokkal együtt most már 916 ingatlanon nyílik lehetőség a bekötésekre Öreghegy városrész egyes utcáiban, Kisfaludon és Csalán.

A projekt keretein belül 2012 októberéig összesen 6744 háztartás számára nyílik meg a bekötés lehetősége. A bővítés összesen 148,8 km gravitációs csatornát jelent, továbbá megépül még 190 kilométernyi csatorna, 41 kilométernyi nyomóvezeték, továbbá az útfelbontással járó munkálatok helyszínein helyreállítják az eredeti állapotokat. Az útfelbontások nagy részén már túl vannak a kivitelezők, jelenleg a nagy forgalmú útvonalakon zajlanak a munkák, mint a Fiskális és a Budai út. Fontos tudni, hogy a csatornafektetés utáni úthelyreállítás célja szerződés szerint legalább a felbontás előtti állapotok helyreállítás - írja közleményében a projektért felelős társaság.


Forrás: http://www.fmh.hu/hirek/20120627_csatornahalozat

 

A cikk megjelent továbbá : http://epoc.hu/belfold-hirek/2012/06/27/ujabb-haztartasok-kothetnek-ra-az-uj-csatornahalozatra/ 

 

 
2012.06.29. 09:25
Vissza