Változás a fehérvári közlekedésben: lehet balra kanyarodni a Kadocsára
Változás a fehérvári közlekedésben: lehet balra kanyarodni a Kadocsára 
 
Székesfehérvár - A városba befelé igyekvők mostantól balra is kanyarodhatnak a Berényi útról a Kadocsára. A Nagyszombati útról lekerült a 7,5 tonnás súlykorlátozás, sok a teherautó.

 

2012. május. 24. csütörtök | Szerző: Házi Péter, Fejér Megyei Hírlap 

 

Amióta levették a 7,5 tonnás súlykorlátozást jelző táblát a Nagyszombati út mellől, az összes nehézgépjármű ezen az úton kerüli meg a várost. Értem én, hogy a csatornázás miatt valahol menni kell a teherautóknak, ám amióta a szennyvízbekötések miatt az utat harminc centis darabokban átvágták, ezek a teherkocsik akkorát dörrentenek, hogy az elviselhetetlen. Nem lehetne legalább ezeket a sávokat visszaaszfaltozni? - tette fel a kérdést egy ott lakó olvasónk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nagyszombati úton már aszfaltoznak, de azt még nem tudni, visszakerül-e a tiltótábla az út mellé

(Fotó: Lovász Lilla)

 

Östör Annamária, a terület önkormányzati képviselője  megnyugtató választ adott:  most kezdődött el a Nagyszombati út szóban forgó szakaszának (a Budai úttól a kanyarig) a teljes pályás újraaszfaltozása, miután minden szennyvízbekötés megtörtént. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén alakította ki a Magyar Közút Zrt. a Berényi és a Kadocsa út csomóponjában a balra kanyarodás lehetőségét. Azaz, aki a városhatár felől érkezik, az végre balra is ráfordulhat a Kadocsa útra. Ettől a  megoldástól a Fiskális út és részben a Nagyszombati út teherforgalmának csökkenését várják. Kérdésünkre,  miszerint  visszakerül-e a 7,5 tonnás tiltótábla a Nagyszombati útra, a képviselő elmondta, a szennyvízcsatornázás és az utak helyreállítása után szakemberekkel átnézik, hogy az Öreghegy ezen részén milyen tiltásokra lehet szükség.

Egy másik öreghegyi olvasónk arra volt kíváncsi, miért nincs rajta a Poprádi út a lapunkban közölt, a  városgondnokság által összeállított listán. Ezen  azok az utcák szerepelnek, ahol teljes szélességű úthelyreállítást végez az önkormányzat a csatornázás befejeztével. Bozai István városgondnok ezzel kapcsolatban elmondta, a Poprádi utcában is lesz útfelújítás, ám csak azon a részen, ahol a csatornát az út alatt vitték. A Poprádi utca bizonyos részein a padka mellett vezették el a csatornát, ezeken a szakaszokat sajnos nem újítják fel. Ez egyébként általánosságban is igaz: ahol az út mellett készült el a csatorna, ott nem lesz aszfaltozás.

 

Forrás: http://www.fmh.hu/szekesfehervar/20120523_valtozas_fehervari_kozlekedesben

 

 
2012.06.04. 17:33
Vissza